AUSTRALIAN SHEPHERD!


MING - ONE AND ONLY OF FREE SPIRIT.

Wij hebben met Ming 3 nestjes gefokt conform de regels van de ASCN.

Ming is nu met pensioen, wij verwachten in de toekomst GEEN AUSSIEPUPS MEER!

Geboren; 25-03-2011.
HD: A
ED: vrij
Ogen: vrij tot 05-01-2019
MDR1:+/+
HSF4: +/+
RED MERLE teefje.

Ming is de jongste van onze 3 Aussiedames. Een vrolijke actieve Aussie, temperamentvol, maar ook erg lief van karakter. Zij en moeder Rain zijn dikke maatjes samen. Ze vergezellen ons graag op onze lange wandelingen in bos en op strand. Thuis is spelen en rennen in ons weiland samen met onze Jack Russells favoriet! Ook gaan onze dames graag mee naast de fiets.


Ming als pupje van 5 wk oud.

Ming 8 wk oud.Ming 4 jaar oud.


Ming december 2015!


Samen spelen in ons weiland!


Ming en Rain op het strand.DE OUDERS VAN MING:


Moeder Rain - Mrs. Bojangles Of Free Spirit.
Vader Leo - Ch. Talisman A' Dolce & Gabbana (Duitsland)


6 punten om over na te denken:

1. vooruit, Vooruit, VOORUIT
De Aussie is een energieke hond die best wat beweging nodig heeft. Hyperactief zijn ze niet maar ze hebben wel de nodige lichamelijke en geestelijke uitdagingen nodig.

2. Snugger, slim
Een basiscursus gehoorzaamheid is aan te raden. Daarnaast zijn de meeste Aussie�s ook actief in 1 of meerder hondensporten zoals agility. Ook de Aussie die als huishond wordt gehouden kan best op ��n of andere manier gestimuleerd worden om zijn hersenen te gebruiken.
Worden deze 2 punten niet voldaan dan heb je veel kans dat je Aussie zelf zijn/haar energie op de ��n of andere manier gaat uiten en meestal is dat niet op een manier die je leuk vind (lees meubels slopen, tuin omploegen,�)

3. Nee!
Geef je Aussie een vinger en ze nemen je hele arm. Consequent maar positief opvoeden is de boodschap. Doe je dit niet lopen die 4 mooie pootjes zo over je heen.

4. Niet ieders vriend
Aussies zijn zacht en vriendelijk van karakter. Ze kunnen heel extravert zijn maar kunnen ook gereserveerd en teruggetrokken reageren naar vreemden toe. Daarom is het van belang je hond goed te socialiseren

5. Vachtverlies
Als je vraagt hoeveel haar een Aussie verliest is er geen ander antwoord dan VEEL. Ze verliezen het hele jaar door kleine beetjes vacht maar ruien doen ze 2 tot 4x per jaar. Dan verliezen ze hun onderwol en kan je soms hele bergen haar verwijderen van je Aussie. Voor allergische mensen is dit dus niet de ideale hond.

6. Levenstijl
Ga eerst na hoe je eigen levensstijl is voor je beslist een Aussie in huis te halen. Ben je lange dagen van huis en plof je �s avonds het liefst languit in de bank dan kijk je best uit naar een ander ras. Ben je actief en vertoef je graag in de buitenlucht, wil je samenwerken met je hond en dingen ondernemen dan zou ik zeggen: go for it!


email to someone printer friendly